loading...
داده پردازان راتین
گروه راتین بازدید : 27 دوشنبه 09 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

سرعت توسعه نرم افزار
اگر قرار باشد فقط چند خط برای نوشتن در صفحه یا گرفتن پارامتری از کاربر داشته باشیم مطمئنا نوشتن با PHP ساده تر و سریعتر خواهد بود. اما هدف دات نت تسریع در نوشتن سایتهای بزرگ با فرمها و اطلاعات متعدد است. در ASP.NET از طراحی صفحاتی که web form نامیده می شوند تا حتی دسترسی به بانک اطلاعات و ماهیتهای مختلف اطلاعات، نمایش اطلاعات (مانند جداول )  ابزارهای بصری وجود دارند که این در نهایت کار را بسیار ساده تر میکند همچنین برخی مسائل را به راحتی میتوان به فریم ورک دانت نت سپرد (مانند  Caching ، اعتبار سنجی اطلاعات ورودی    authentication و...) همچنین استفاده از کتابخانه غنی دانت نت باعث می شود که نیاز چندانی به استفاده از کتابخانه توابع خارجی نباشد که این در توسعه نرم افزار بصورت تیمی و پشتیبانی یک مزیت به شمار می رود. البته در PHP نیز ابزارهای برای تسریع طراحی و نوشتن اسکریپتها وجود دارند اما هر کدام برای شرکتهای مختلفی است و شکل کار متفاوت است .

سرعت اجرای نرم افزار
همانطور که اشاره شده صفحات و کدهای ASP.NET کامپایل می شوند و قابل حدس است سرعت اجرای آنها نسبت به اجرای اسکریپت PHP بیشتر است و البته این کاملا درست است. اما در واقع شرایط به همین سادگی نیست. در اسکریپتهای PHP مفسر سریعا کدهایی که بایستی تفسیر شوند را اجرا کرده و خروجی را مرورگر کاربر می فرستند. اما در ASP.NET به غیر از کدهای نوشته شده توسط برنامه نویس چندین ماژول در لایه های دیگری نیز اجرا می شوند. (مثلا تنظیمات را میخوانند . خروحی کنترلهای وب فرمها  را تولید (Generate) میکنند،اعتبار سنجیها را انجام میدهند) و اینها در سرعت اجرا موثر خواهند بود(البته امکاناتی برا حذف و بهبود سرعت وجود دارد) بنابراین با توجه به تجربه شخصی در اسکریپتهای ساده (در حد چند ده خط) و تعداد دفعات اجرای معمول سرعت اجرای PHP و ASP.NET آنقدرها اهمیت خاص ندارد. توجه کنید که به هر حال نرم افزارهای بر تسریع اجرای PHP نیز وجود دارند. اما در اجرای نرم افزارهای بزرگتر مانند web  application هایی که از دهها یا صدها کلاس و لایه های مختلف تشکیل شده اند مطمئنا برتری با نرم افزارهای کامپایل شده خواهد بود . البته میدانید که در نسخه های کامپایل شده  نیازی به قرار دادن سورس کدها در وب سایت یا ارائه آن به مشتری نیست که این قضیه برای بسیاری شرکتها (بخصوص برای حمایت از حقوق نرم افزار و همچنین امنیت) یک مزیت به حساب می اید

یادگیری
پی اچ پی با هدف اولیه سادگی برای استفاده و یادگیری نوشته شده است و تاکنون نیز هدف را منظور کرده است بنابراین میتوان به سادگی گفت که یادگیری و استفاده از PHP ساده تر از ASP.NET (حتی با وجود زبانی با سینتکس  ساده  VB.NET ) است.استفاده از ASP.NET نیازمند آشنایی با مفهوم اولیه شی گرایی و همجنین پیچیدگیهای خاص دانت (مثل رویدادهای اجرای صفحات به جای اجرای خطی) است. در واقع یادگیری و استفاده از ASP کلاسیک ساده تر از   ASP.NET و قابل قیاس با یادگیری PHP است. عموما طراحان وب سایت به دلیل سادگی استفاده و یادگیری PHP آنرا فرا میگیرند و برنامه نویسان حرفه ای و مهندسان نرم افزار هم علاقه بیشتر به دات نت و JAVA دارند .
همچنین یک نکته قابل توجه در PHP وجود هزاران خط کد و اسکریپت آماده به زبان PHP است که تقریبا در هر زمینه ای وجود دارند (از کارهای ساده با بانک اطلاعاتی تا کار با تصاویر،سوکتها، وب سرویسها، XML  و ...) این قضیه باعث شده بسیاری از برنامه نویسان PHP به جای نوشتن کدها بسیاری اوقات اسکرپیتهای آماده موجود در اینترنت را سر هم کنند  و به هدف خود برسند و یا شیوه کار را فرا بگیرند . البته کم کم در مورد دانت نیز این قضیه در حال اتفاق است و سایتهایی که کدهای نمونه یا نرم افزارهای آماده با سورس ارائه میکنند در حال افزایش هستند

بازار کار
دو معیار برای سنجش بازار کار وجود دارد یکی سایتهای خارجی و دیگری بازار ایران، اگر نگاهی به ساده به سایتهای کاریابی خارجی مانند (مونستر یا  Yahoo Job ) داشته باشید خواهید دید که هم برای برنامه نویسان PHP و هم برای ASP.NET موقعیتهای شغلی وجود دارد اما نکته قابل توجه حقوق بالاتر و همچنین شرکتهای معتبری هستند که برای استخدام  برنامه نویسان ASP.NET آگهی داده اند .
در ایران نیز عموما شرکتهای معتبر نرم افزاری ( که به شکل سنتی در پلاتفرم وابسته به ویندوز) فعالیت می کنند علاقه مند به استخدام برنامه نویسان ASP.NET هستند. و شرکتهایی که روی ترجمه،ارائه ابزارهای پشتیبان یا تغییرات روی نرم افزارهای Open Source معروف خارجی کار میکنند و یا نیازمند به پیاده سازی سایتهایی در لینوکس هستند علاقمند به استخدام برنامه نویسان PHP هستند. اگرچه این یک نظر شخصی است اما براساس تجربه شخصی حقوق برنامه نویسان ASP.NET در ایران نیز در مقایسه بیشتر است .
شاید سوال پیش آید که چرا با وجود برخی برتریهای ASP.NET همچنان تعداد زیادی برنامه نویس PHP و نرم افزارهای تحت وب با این زبان نوشته می شود. یکی از مهمترین دلایل آن همانطور که قبلا اشاره شد ارزانی کار با ترکیب PHP و لینوکس است که به آن اختصارا LAMP گفته می شود. اجرا و طراحی یک وب در بستر ویندوز با در نظرگرفتن هزینه لایسنس ویندوز سرور، SQL Server و محیط توسعه Visual Studio در قیاس با ارزانی و حتی رایگان بودن سیستم عامل لینوکس و MYSql و محیطهای توسعه PHP دلیل مهمی برای انتخاب ترکیب PHP و لینوکس بخصوص برای برنامه نویسان مستقل در خارج از کشور است. اما قاعدتا در مورد پروژه ای بزرگ و شرکتهای بزرگ نرم افزاری این هزینه ها آنقدر قابل توجه نیست و بنابراین این شرکتها استفاده از پلاتفرمهای حرفه ای تر مانند JAVA و دات نت را انتخاب می کنند

دیگر موارد
یکی از خصوصیات PHP کدباز یا Open Source بودن آن است که  توسط طرفداران PHP به عنوان یک مزیب به شمار می رود. این قضیه این امیدواری را ایجاد میکند که PHP با عدم پشتیبانی در آینده مواجه نخواهد بود و به روند رو به توسعه خود ادامه خواهد داد اما از طرفی با نگاه واقعگرایانه خواهیم دید که مفسر اصلی و برخی از مهمترین ابزارهای PHP توسط یک شرکت خاص (Zend )عرضه می شود و در عین حال مایکروسافت توانسته پیشرفت قابل توجهی در مقایسه در ابزارها و بسترهای توسعه نرم افزار خود ایجاد کند.همچنین نکته ای که برای فارسی زبانان قابل توجه است پشتیبانی ذاتی دات نت از یونی کد و رشته های  فارسی است. در PHP اگرچه ارسال یا دریافت اطلاعات فارسی امکان پذیر است اما در واقع خود PHP درک درستی از آن ندارد و این قضیه در زمان کار پیچیده با رشته ها مشخص تر است .

کدامیک را انتخاب کنیم؟
انتخاب یک ابزار یا بستر توسعه نرم افزار (یا وب سایت) همانطور که گفته شد بایستی براساس نیاز نرم افزار یا وب سایت باشد. بطور مثال اگر لازم است سایت در سرور لینوکس اجرا شود و یا در آینده سایت از یک محیط (مثل ویندوز به یونیکس) منتقل شود با توجه به شرایط روز شاید بهتر باشد PHP انتخاب شود. اگر قرار است پروژه ای بزرگ با استفاده ازمتدها و ابزارهای مهندسی نرم افزار پیاده سازی شود باشد  و هزینه اجرا ارجحیت نخست نیست شاید   ASP.NET گزینه بهتری باشد. در عین حال فکر میکنم دانشجویان و مهندسان نرم افزار ایرانی با توجه به بازار خوبی که در خارج از کشور و همچنین ایران وجود دارد و اینکه یادگیری دانت فقط پیاده سازی صفحات وب نیست و امروز یکی از رایجترین ابزارهای توسعه نرم افزارهای تحت ویندوز است یادگیری دات نت را به عنوان یک گزینه مهم بایستی مد نظر داشته باشند .

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
شركت داده پردازان راتین با استفاده از آخرين تكنولوژي هاي روز جهان و با هدف ارتقای این فن آوری در کشور در سال 1385 راه اندازی شد و در زمینه ارائه راهکارهای IT ، تولید و پیاده سازی نرم افزار های اختصاصی، طراحی سی دی های چند رسانه ای و طراحی سایت در حال فعالیت می باشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 172
  • بازدید سال : 2,134
  • بازدید کلی : 12,579